Verkoopstyling: een snelle manier van huizen verkopen

In de Verenigde Staten wordt geen enkel huis verkocht zonder de hulp van een verkoopstylist. Makelaars kwamen erachter dat huizen die verkoopklaar waren gemaakt razendsnel verkochten en dat panden waar niets aan was veranderd, veel langer te koop bleven staan en de vraagprijs regelmatig naar beneden moest. Ook in Europa tonen statistieken aan dat woningen sneller worden verkocht en tegen een hogere prijs.

Geheim

Het geheim? Een huis zo presenteren dat kopers de mogelijkheden van de woning kunnen zien. Miranda Vierbergen kan ieder huis, ongeacht het aantal vierkante of kubieke meters, klaarmaken voor een snelle verkoop. Het maakt niet uit of een woning wordt verkocht via een makelaar of door de verkoper zelf.

‘Bij voorkeur moet een verkoopstylist aan de slag vóórdat het huis in de verkoop komt,’ vertelt Miranda van Miranda Vastgoed Styling. ‘Maar het is eigenlijk nooit te laat voor verkoopstyling!’ aldus de verkoopstyliste die een professionele opleiding volgde bij het erkende Training Centrum Verkoopstyling en Woningpresentatie van de Styling Concepts Group.

Miranda Vierbergen is gecertificeerd LNV verkoopstyliste en aangesloten bij het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten (www.landelijknetwerkverkoopstylisten.nl). In de Benelux is de Styling Concepts Group marktleider op het gebied van verkoopstyling. Het LNV is het eerste en grootste landelijke netwerk van professionele gecertificeerde verkoopstylisten in Nederland en België. Via haar keurmerken houdt de organisatie Styling Concepts Group toezicht op de kwaliteit van de diensten van de aangesloten LNV leden.

Afknappen

‘Kopers knappen vaak surfend op huizensites al af op de foto’s,’ aldus Miranda. ‘Door de jaren heen wordt er nogal wat verzameld door de bewoners. Zij zien na verloop van tijd hun eigen ‘rommel’ niet meer. Door het teveel aan spullen lijkt een huis kleiner. Ook de persoonlijke smaak van de verkoper kan een negatieve invloed hebben op kijkers. Een verkoopstylist is objectief en kijkt door de ogen van de potentiële huurder of koper. Zelfs een kleine investering kan uiteindelijk veel geld opleveren. Een woning die met de juiste hulp en op de juiste manier verkoopklaar is gemaakt trekt een breed kooppubliek aan. Deze kijkers kunnen zichzelf al in het huis zien wonen, met al hun eigen spullen. Het is bewezen dat verkoopstyling de verkoper uiteindelijk meer oplevert dan het verlagen van de vraagprijs. En wat te weinig mensen zich realiseren: het bedrag dat de verkoper kwijt is aan het verkoopklaar maken van zijn woning zal altijd lager zijn dan zijn eerste prijsverlaging!’

Miranda Vastgoed Styling is actief in Nederland alsmede aan de Costa Blanca in Spanje.

Voor meer informatie:

tel: +31 6 27546993

e-mail: info@miranda-vastgoedstyling.nl
website: miranda-vastgoedstyling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *